Uşşaki Tarikat Lideri İkinci Çocuk İstismarı Davasında Beraat Etti
Bir tarikat mensubunun çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Uşşaki Tarikatı reisi Eyyüp Fatih Şağban hakkında açılan ikinci çocuk istismarı davasında beraat kararı verildi. Aile, beraat kararını Yargıtay’a taşıdı.
Uşşaki Tarikatı lideri Şağban hakkında bu yılın Şubat ayında eşinin ağabeyinin 11 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açıldı.
Sakarya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Şağban, 12 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar suçunu işlediği gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.
Müritinin çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan ve halen cezaevinde bulunan Şağban hakkında açılan ilk davada ‘iyi hal indirimi’ uygulandı. İkinci çocuk istismarı davasında hakim karşısına çıkan Şağban’ın beraatına 21 Haziran’da karar verildi.
Beraat gerekçesi: “Şüpheden ileri gitmedi”
DW Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, Sakarya’daki mahkemenin beraat kararına ilişkin olarak, mağdur çocuğun babasının istismar şüphesi ile çocuğun ifadelerindeki farklılığın ortaya konulabileceği, başka somut delil bulunamayacağı vurgulandı. Elde edilen.
Şağban’ın 2020 yılında mağdur çocuğu 3 kez taciz ettiği iddiasıyla açılan davanın gerekçeli kararında, Çocuğun algı ve yorumunun yetişkinin algı, yorum ve konuşmasından farklı olduğu düşünüldüğünde, birbiriyle çelişen mağdur çocuk ifadeleri, babanın şüpheden öteye gitmeyen ve somut delillerle desteklenmeyen ifadelerinden başka kesin ve inandırıcı deliller elde edilemez. , Toplanan delillere göre yargılama sonunda çözülemeyeceği, tezin şüpheli kaldığı tespit ve kabul edilerek beraat etti.ifadeler yer aldı.
‘Çocuk baskı altında sözünü değiştirmiş olabilir’
Çocuğun avukatları daha sonra kararı istinaf mahkemesine taşıdı. İtirazda, çocuğun soruşturma aşamasında sanıkların kendisine yönelik eylemleri olduğunu belirtmesine karşın, kovuşturma aşamasında sözünü değiştirdiği ve baskı altında kalmış olabileceği belirtildi.
Mağdur çocuğun anne ve babasının boşanma aşamasında olduğu, bu nedenle sözünü değiştirmek zorunda kalmış olabileceği de ifade edildi.
İtiraz da reddedildi, belge Yargıtay’a taşındı
Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi, temyiz başvurusuna ilişkin kararını 28 Kasım’da verdi. Kararda, temyiz başvurusu asıl üzerinden reddedildi.
Bölge Adliye Mahkemesi, Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hukukta herhangi bir sakınca görmedi ve başvurunun reddine karar verdi. Temyizden ret kararının ardından mağdur çocuğun avukatları, temyiz başvurusuyla ilgili olarak belgeyi Yargıtay’a götürdü.